Ananászos csirkeragu
2016.10.14

Hozzávalók
- 80 dkg csirkemellfilé
- 1 nagy fej lilahagyma
- 40 dkg ananászbefőtt (darabolt)
- 4 ek. szójaszósz
- 2 tk. fokhagymapor
- só
- őrölt bors
- 1 ek. barna cukor
- 2 ek. balzsamecet
- 1 tk. őrölt gyömbér
- olaj
Elkészítés
1.
A csirkemellet és a lilahagymát felkockázzuk.
Sózzuk, borsozzuk, meghintjük fokhagymaporral és olajon megpirítjuk.
2.
Hozzáadjuk az ananászt, megszórjuk gyömbérrel és a barna cukorral, és pár percig tovább pirítjuk.
3.
Hozzáöntjük a balzsamecetet és a szójaszószt, majd nagy lángon összepirítjuk, amíg már nem marad alatta folyadék.
4.
Párolt rizzsel tálaljuk.