Cornflakes bundás hús, krumplisalátával

2016.12.11

Ki ne szeretné a rántotthúst? Nálunk mindenki kedvence. Nincs is jobb nála...

Ünnepekkor, Hétvégén, Vasárnapi ebédre, vagy csak hétköznap.... 
Ha egy kicsit felakarjuk dobni, a szokásos zsemlemorzsa helyett panírozzuk tört kukoricapehelybe. Rettentő finom és ropogós lesz tőle.
Ez a krumplisaláta pedig végtelenül egyszerű.

Hozzávalók

A húshoz:

  • 4 szelet sertéskaraj kiklopfolva
  • 20 dkg natúr kukoricapehely
  • 2 tojás
  • kevés liszt

  • olaj a sütéshez

A krumplisalátához:

  • 1 kg burgonya
  • 1 fej lilahagyma

Az öntethez:

  • 2 ek. 20%-os ecet
  • 2 ek. cukor
  • 2 dl víz

  • őrölt bors

Elkészítés

1.
A salátához az öntet hozzávalóit összekeverjük. 

2.
A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk
és ezt is hozzá adjuk. 

3.
A burgonyát egészben megfőzzük,
megpucoljuk, és felkarikázzuk.
Még melegen leöntjük a lilahagymás öntettel,
hogy jól felvegye az ízeket,
majd hűvös helyre tesszük tálalásig. 

4.
A húsok mindkét oldalát megsózzuk és lisztbe,
felvert tojásba, végül a kukoricapehelybe forgatjuk,
kissé lelapogatjuk. 

5.
Forró olajban mindkét oldalukat aranysárgára sütjük.  

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el