Cornflakes bundás hús, krumplisalátával
Ki ne szeretné a rántotthúst? Nálunk mindenki kedvence. Nincs is jobb nála...
Ünnepekkor, Hétvégén, Vasárnapi ebédre, vagy csak hétköznap....
Ha egy kicsit felakarjuk dobni, a szokásos zsemlemorzsa helyett panírozzuk tört kukoricapehelybe. Rettentő finom és ropogós lesz tőle.
Ez a krumplisaláta pedig végtelenül egyszerű.

Hozzávalók
A húshoz:
- 4 szelet sertéskaraj kiklopfolva
- 20 dkg natúr kukoricapehely
- 2 tojás
- kevés liszt
- só
- olaj a sütéshez
A krumplisalátához:
- 1 kg burgonya
- 1 fej lilahagyma
Az öntethez:
- 2 ek. 20%-os ecet
- 2 ek. cukor
- 2 dl víz
- só
- őrölt bors
Elkészítés
1.
A salátához az öntet hozzávalóit összekeverjük.
2.
A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk
és ezt is hozzá adjuk.
3.
A burgonyát egészben megfőzzük,
megpucoljuk, és felkarikázzuk.
Még melegen leöntjük a lilahagymás öntettel,
hogy jól felvegye az ízeket,
majd hűvös helyre tesszük tálalásig.
4.
A húsok mindkét oldalát megsózzuk és lisztbe,
felvert tojásba, végül a kukoricapehelybe forgatjuk,
kissé lelapogatjuk.
5.
Forró olajban mindkét oldalukat aranysárgára sütjük.