Csülök Pékné módra

2016.11.04

Hozzávalók

  • 80 dkg csülök
  • 1 fej fokhagyma
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 1 kg burgonya
  • sertészsír
  • 4-5 babérlevél

  • őrölt bors
  • 1 tk. őrölt kömény
  • 1 paradicsom
  • húsalaplé vagy víz

Elkészítés

1.
A csülköket alaposan megmossuk, feldaraboljuk, hogy hamarabb megsüljenek,sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt köménnyel.

2.
Egy tepsibe teszünk egy kevés sertészsírt, rápakoljuk a csülköket.

3.
A fokhagymát és a paradicsomot cikkekre vágjuk, a hús mellé dobjuk és felöntjük annyi alaplével, hogy kb. félig ellepje.

4.
Mellétesszük a babérleveleket és alufóliával lefedve előmelegített sütőbe toljuk.
Sülés közben ha szükséges, pótoljuk a levet.

5.
Ha már majdnem megpuhult a hús, mellétesszük a cikkekre vágott tisztított burgonyát és vöröshagymát, és letakarva pároljuk tovább.

6.
Miután minden megpuhult, eltávolítjuk a fóliát és pár perc alatt pirosra, ropogósra pirítjuk.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el