Csülök Pékné módra

Hozzávalók
- 80 dkg csülök
- 1 fej fokhagyma
- 30 dkg vöröshagyma
- 1 kg burgonya
- sertészsír
- 4-5 babérlevél
- só
- őrölt bors
- 1 tk. őrölt kömény
- 1 paradicsom
- húsalaplé vagy víz
Elkészítés
1.
A csülköket alaposan megmossuk, feldaraboljuk, hogy hamarabb megsüljenek,sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt köménnyel.
2.
Egy tepsibe teszünk egy kevés sertészsírt, rápakoljuk a csülköket.
3.
A fokhagymát és a paradicsomot cikkekre vágjuk, a hús mellé dobjuk és felöntjük annyi alaplével, hogy kb. félig ellepje.
4.
Mellétesszük a babérleveleket és alufóliával lefedve előmelegített sütőbe toljuk.
Sülés közben ha szükséges, pótoljuk a levet.
5.
Ha már majdnem megpuhult a hús, mellétesszük a cikkekre vágott tisztított burgonyát és vöröshagymát, és letakarva pároljuk tovább.
6.
Miután minden megpuhult, eltávolítjuk a fóliát és pár perc alatt pirosra, ropogósra pirítjuk.