Frankfurti leves
A Hortobágyi palacsinta mellett ez a másik kedvencem.
Nem tudok belőle eleget enni.
Kiváló hétköznapokra ebédre, vagy vacsorára mert nagyon hamar elkészül és kenyérrel fogyasztva laktató étel.

Hozzávalók
- 30 dkg virsli
- 30 dkg kelkáposzta
- 1 fej hagyma
- fél tk. őrölt kömény
- 1 tk. majoranna
- 40 dkg krumpli
- 1 kk. pirospaprika
- 2-3 cikk zúzott fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 2 dl tejföl
- 1 ek. liszt
Elkészítés
1.
A kelkáposztát megtisztítjuk és feltesszük főni a kockára vágott burgonyával együtt annyi vízben, hogy bőven ellepje.
Sózzuk, fűszerezzük majorannával és köménnyel.
2.
Közben a hagymát finomra vágjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk.
Tűzről lehúzva megszórjuk borssal és pirospaprikával.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a karikára vágott virslit.
Kevés vizet öntünk alá és lepirítjuk.
3.
Ha a levesben minden megpuhult, beleöntjük a virslit.
4.
A tejfölt kikeverjük a liszttel, szedünk hozzá egy keveset a forró levesből, és simára, csomómentesre keverjük benne.
Ezt követően a levesbe öntjük, elkeverjük.
5.
Egyet forralunk rajta és ha szükséges, utólag még ízesítjük.