Frankfurti leves

2016.11.07

A Hortobágyi palacsinta mellett ez a másik kedvencem.
Nem tudok belőle eleget enni.
Kiváló hétköznapokra ebédre, vagy vacsorára mert nagyon hamar elkészül és kenyérrel fogyasztva laktató étel.

Hozzávalók


  • 30 dkg virsli
  • 30 dkg kelkáposzta
  • 1 fej hagyma
  • fél tk. őrölt kömény
  • 1 tk. majoranna
  • 40 dkg krumpli
  • 1 kk. pirospaprika
  • 2-3 cikk zúzott fokhagyma

  • őrölt bors
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. liszt


Elkészítés

1.
A kelkáposztát megtisztítjuk és feltesszük főni a kockára vágott burgonyával együtt annyi vízben, hogy bőven ellepje.
Sózzuk, fűszerezzük majorannával és köménnyel. 

2.
Közben a hagymát finomra vágjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk.
Tűzről lehúzva megszórjuk borssal és pirospaprikával.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a karikára vágott virslit.
Kevés vizet öntünk alá és lepirítjuk. 

3.
Ha a levesben minden megpuhult, beleöntjük a virslit. 

4.
A tejfölt kikeverjük a liszttel, szedünk hozzá egy keveset a forró levesből, és simára, csomómentesre keverjük benne.
Ezt követően a levesbe öntjük, elkeverjük. 

5.
Egyet forralunk rajta és ha szükséges, utólag még ízesítjük. 

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el