Gulyásleves gnocchival

2016.12.04

Picit újragondolva egy abszolút klasszikus...

Hozzávalók

A leveshez:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 3 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 kk. őrölt kömény
  • 1 kk. pirospaprika
  • 1 kk. őrölt bors
  • 1 tk. rozmaring
  • 3 cikk zúzott fokhagyma
  • 3-4 szál zeller zöld
  • pici olaj

A gnocchihoz:

  • 15 dkg burgonya
  • kb. 10 dkg liszt
  • só 

Elkészítés

1.
A húst megtisztítjuk, felkockázzuk.
A sárga és fehérrépát megpucoljuk, felkarikázzuk.
A hagymát szintén megtisztítjuk és finomra vágjuk. 

2.
Kevés olajon fehéredésig pirítjuk a húst, hozzáadjuk a zöldségeket,
a hagymát, és zsírjára sütjük.
Megszórjuk borssal, fűszerköménnyel, pirospaprikával.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, valamint a rozmaringot.
Felöntjük vízzel, vagy alaplével, sózzuk, és puhára főzzük.
A vége felé beledobjuk a zeller zöldet. 

3.
Közben a gnocchihoz a burgonyát megpucoljuk,
és sós vízben puhára főzzük.
Áttörjük, és langyosra hűtjük. 

4.
Kissé megsózzuk, és fokozatosan hozzáadjuk a lisztet.
Sima, puha, de rugalmas tésztává gyúrjuk.
Kisújjnyi vastagságú rudakká sodorjuk és kb. 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk.
Tetszés szerint villával kissé megdíszíthető.

5.
Ha a levesben minden megpuhult, beletesszük a gnocchikat,
óvatosan felkeverjük, és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a leves tetejére. 

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el