Gulyásleves gnocchival
Picit újragondolva egy abszolút klasszikus...

Hozzávalók
A leveshez:
- 50 dkg sertéscomb
- 3 szál sárgarépa
- 3 szál fehérrépa
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 kk. őrölt kömény
- 1 kk. pirospaprika
- 1 kk. őrölt bors
- 1 tk. rozmaring
- 3 cikk zúzott fokhagyma
- 3-4 szál zeller zöld
- pici olaj
A gnocchihoz:
- 15 dkg burgonya
- kb. 10 dkg liszt
- só
Elkészítés
1.
A húst megtisztítjuk, felkockázzuk.
A sárga és fehérrépát megpucoljuk, felkarikázzuk.
A hagymát szintén megtisztítjuk és finomra vágjuk.
2.
Kevés olajon fehéredésig pirítjuk a húst, hozzáadjuk a zöldségeket,
a hagymát, és zsírjára sütjük.
Megszórjuk borssal, fűszerköménnyel, pirospaprikával.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, valamint a rozmaringot.
Felöntjük vízzel, vagy alaplével, sózzuk, és puhára főzzük.
A vége felé beledobjuk a zeller zöldet.
3.
Közben a gnocchihoz a burgonyát megpucoljuk,
és sós vízben puhára főzzük.
Áttörjük, és langyosra hűtjük.
4.
Kissé megsózzuk, és fokozatosan hozzáadjuk a lisztet.
Sima, puha, de rugalmas tésztává gyúrjuk.
Kisújjnyi vastagságú rudakká sodorjuk és kb. 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk.
Tetszés szerint villával kissé megdíszíthető.
5.
Ha a levesben minden megpuhult, beletesszük a gnocchikat,
óvatosan felkeverjük, és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a leves tetejére.