Halászlé

2016.12.22

Végre elkészültek az utolsó mézeskalácsok is. "Hagyomány" nálunk az utolsó adag odaégetése, ami idén, csodával határos módon elmaradt....
Ez van... valahogy túlleszünk rajta..
Na de! Hamarosan bekell szereznem a halat ehez az isteni leveshez, mert ez viszont semmiképp nem maradhat el...
Minden évben szentestére elkészítem ezt a halászlevet.
Valahogy úgy érzem a karácsony nem lenne teljes nélküle.
Szerencse, hogy ezt a családom is így gondolja, sőt van akivel én szerettettem meg ezt a levest, ami számomra külön büszkeség :)

Hozzávalók


  • 80 dkg vegyes hal (gerinc, fej)
  • 4 szelet ponty vagy busa
  • 2 ek. zsír
  • 3 nagy fej hagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 tv paprika

  • bors
  • pirospaprika 

Elkészítés

1.
A hagymát felaprítjuk, és üvegesre pirítjuk a zsíron.
Rádobjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot, és kevergetve zsírjára pirítjuk.
Tűzről lehúzva megszórjuk őrölt borssal és pirospaprikával. 

2.
Annyi pirospaprikát tegyünk bele, hogy szép piros színe legyen majd a halászlének. (a háziból elég 1 evőkanálnyi is, a boltiból valamivel többet tegyünk bele) 

3.
Beletesszük a haldarabokat (kivéve a ponty szeleteket).  

4.
Felöntjük vízzel (kb 5 liter)
Sózzuk, és teljesen puhára főzzük a halakat, amíg azok szét nem esnek. 

5.
Miután megfőttek, egy ritkább szűrőn átpaszírozzuk, majd újra megismételjük egy sűrűbb szövésű szűrőn vagy szitán, hogy egyetlen szálka se kerüljön a lébe.

6.
Ezután visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a halszeleteket és 15 perc alatt puhára főzzük.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el