Hawaii tésztasaláta
2016.08.10

Hozzávalók
- 50 dkg tetszés szerinti tészta
- 1 csokor snidling
- 20 dkg cheddar vagy trappista sajt
- 30 dkg csirkemell sonka
- 5 dkg kápia paprika
- 25 dkg darabolt konzerv ananász
Az öntethez:
- 1 kis pohár natúr joghurt
- 1 kis joghurtos pohár majonéz
- 1 ek. mustár
- 1 tk. almaecet
- 1 dl ananászlé (konzerv leve)
- 1 ek. porcukor
Elkészítés
1.
A tésztát forrásban lévő sós vízben a szokásos módon kifőzzük, majd lehűtjük.
2.
Közben a sonkát felkockázzuk és pici olajon megpirítjuk.
3.
A paprikát és a sajtot szintén felkockázzuk (hasonló nagyságúra mint a sonkát), a snidlinget finomra aprítjuk.
4.
Az öntethez valókat összekeverjük.
5.
A tésztához forgatjuk a többi hozzávalót (sonka, sajt, ananász, snidling, paprika), majd leöntjük az öntettel és ezzel is alaposan elkeverjük.
6.
Lefedve hűtőbe tesszük, hidegen tálaljuk.