Juhtúrós sztrapacska

2016.11.20

Tipikusan megosztó étel a juhtúrós sztrapacska.
Régen egyáltalán nem szerettem, ma viszont már minden nap megenném.

Hozzávalók

A tésztához:

  • 60 dkg burgonya
  • 20 dkg liszt (burgonyától függően)
  • 1 tk. só 

A tetejére:

  • 15 dkg juhtúró
  • tejföl
  • 20 dkg füstölt szalonna 

Elkészítés

1.
A szalonnát felkockázzuk, kisütjük.
Kiszedjük a zsírjából. 

2.
A burgonyát apró lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a sót és a lisztet.
Kicsivel keményebb tésztát kell kapnunk a galuskáétól. 

3.
Galuska szaggatón forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk.
Megkeverjük, és ha feljöttek a víz felszínére, pár pillanatig még főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük. 

4.
Összekeverjük kevés szalonnazsírral.
Összeforgatjuk a juhtúróval. 

5.
Tejföllel meglocsolva, sült szalonnával megszórva tálaljuk. 

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el