Juhtúrós sztrapacska
2016.11.20
Tipikusan megosztó étel a juhtúrós sztrapacska.
Régen egyáltalán nem szerettem, ma viszont már minden nap megenném.

Hozzávalók
A tésztához:
- 60 dkg burgonya
- 20 dkg liszt (burgonyától függően)
- 1 tk. só
A tetejére:
- 15 dkg juhtúró
- tejföl
- 20 dkg füstölt szalonna
Elkészítés
1.
A szalonnát felkockázzuk, kisütjük.
Kiszedjük a zsírjából.
2.
A burgonyát apró lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a sót és a lisztet.
Kicsivel keményebb tésztát kell kapnunk a galuskáétól.
3.
Galuska szaggatón forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk.
Megkeverjük, és ha feljöttek a víz felszínére, pár pillanatig még főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük.
4.
Összekeverjük kevés szalonnazsírral.
Összeforgatjuk a juhtúróval.
5.
Tejföllel meglocsolva, sült szalonnával megszórva tálaljuk.