Karamellás kenyérpuding, fehércsoki öntettel
Akár karácsonyra is elkészíthetjük desszertként ezt a kenyérpudingot.
Nagyon jól illik hozzá a fehércsoki íze.

Hozzávalók
A pudinghoz: (12 db)
- 30 dkg fehér kenyér leszélezve, kockázva
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 2 ek. sűrű baracklekvár
- 1 kk. gyömbérpor
- 1 kk. őrölt fahéj
- csipet só
- 10 dkg vaj
- 2 ek cukor
- 2 dl tejszín
A fehércsoki öntethez:
- 2 dl tejszín
- 10 dkg fehér csokoládé
Elkészítés
1.
A tejet, tojást, lekvárt, gyömbért, fahéjat, sót egy tálban kézi habverővel elkeverjük.
2.
A cukorból és a vajból sötét karamellt készítünk, felöntjük a tejszínnel és addig keverjük amíg a cukor teljesen fel nem olvad.
3.
Ekkor lassan csurgatva a tojásos keverékhez öntjük, közben folyamatosan keverve.
Ebbe a masszába forgatjuk bele a kenyérkockákat óvatosan.
Fél órát állni hagyjuk.
4.
Vajjal kikent muffin formákba adagoljuk és közepesen forró sütőben aranybarnára sütjük.
5.
A csokiszószhoz a tejszínt felforrósítjuk és a feldarabolt csokira öntjük.
Kevergetjük amíg teljesen fel nem olvad.
6.
Tálaláskor a kenyérpudingot még melegen nyakon öntjük a csokiszósszal.