Karamellás kenyérpuding, fehércsoki öntettel

2016.12.08

Akár karácsonyra is elkészíthetjük desszertként ezt a kenyérpudingot.
Nagyon jól illik hozzá a fehércsoki íze.

Hozzávalók

A pudinghoz: (12 db)

  • 30 dkg fehér kenyér leszélezve, kockázva
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 ek. sűrű baracklekvár
  • 1 kk. gyömbérpor
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • csipet só
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek cukor
  • 2 dl tejszín 


A fehércsoki öntethez:

  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg fehér csokoládé 

Elkészítés

1.
A tejet, tojást, lekvárt, gyömbért, fahéjat, sót egy tálban kézi habverővel elkeverjük. 

2.
A cukorból és a vajból sötét karamellt készítünk, felöntjük a tejszínnel és addig keverjük amíg a cukor teljesen fel nem olvad. 

3.
Ekkor lassan csurgatva a tojásos keverékhez öntjük, közben folyamatosan keverve.
Ebbe a masszába forgatjuk bele a kenyérkockákat óvatosan.
Fél órát állni hagyjuk. 

4.
Vajjal kikent muffin formákba adagoljuk és közepesen forró sütőben aranybarnára sütjük. 

5.
A csokiszószhoz a tejszínt felforrósítjuk és a feldarabolt csokira öntjük.
Kevergetjük amíg teljesen fel nem olvad. 

6.
Tálaláskor a kenyérpudingot még melegen nyakon öntjük a csokiszósszal.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el