Narancsos csirke

Hozzávalók
- 4 db egész csirkecomb
- 5 dl frissen facsart narancslé
- 2 dl víz
- 1 tk. liszt
- 2 tk. barna cukor
- 1 tk. almaecet
- 2 ek. szezámmag
- só
- őrölt bors
- kevés olaj
Elkészítés
1.
A szezámmagot egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk, félretesszük.
2.
A csirkecombokat megtisztítjuk, feldaraboljuk, bőrüket eltávolítjuk.
Sózzuk, borsozzuk minden oldalukat, majd kevés forró olajban körbepirítjuk őket.
3.
Miután megpirultak, meghintjük a liszttel, elkeverjük, és felöntjük a narancslé és a víz keverékével.
Ízesítjük a barna cukorral.
4.
Amikor már épp, hogy van alatta némi folyadék, hozzáadjuk az almaecetet, illetve ha szükséges, sózzuk, borsozzuk még.
5.
Időnként megforgatva, egészen addig pároljuk, amíg teljesen elfogy alóla a lé, és kissé lepirul. (Így lesz a csirkén a ragacsos, narancsos "bevonat".)
6.
Tálaláskor megszórjuk a pirított szezámmaggal.