Narancsos csirke

2016.08.14

Hozzávalók

  • 4 db egész csirkecomb
  • 5 dl frissen facsart narancslé
  • 2 dl víz
  • 1 tk. liszt
  • 2 tk. barna cukor
  • 1 tk. almaecet
  • 2 ek. szezámmag

  • őrölt bors
  • kevés olaj 

Elkészítés

1.
A szezámmagot egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk, félretesszük. 

2.
A csirkecombokat megtisztítjuk, feldaraboljuk, bőrüket eltávolítjuk.
Sózzuk, borsozzuk minden oldalukat, majd kevés forró olajban körbepirítjuk őket. 

3.
Miután megpirultak, meghintjük a liszttel, elkeverjük, és felöntjük a narancslé és a víz keverékével.
Ízesítjük a barna cukorral. 

4.
Amikor már épp, hogy van alatta némi folyadék, hozzáadjuk az almaecetet, illetve ha szükséges, sózzuk, borsozzuk még. 

5.
Időnként megforgatva, egészen addig pároljuk, amíg teljesen elfogy alóla a lé, és kissé lepirul. (Így lesz a csirkén a ragacsos, narancsos "bevonat".) 

6.
Tálaláskor megszórjuk a pirított szezámmaggal. 

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el