Sajtburger pizza

2016.12.11

Történt egy napon, hogy nagyon megkívántam a hamburgert, és a pizzát is... :)
Nem szerettem volna semmiképp a normál módon elkészíteni egyiket sem, ezért arra jutottam, készítek egy sajtburger ízű pizzát... Mi baj lehet...?
A feltéthez ugyan azokat a hozzávalókat használtam, mintha csak sajtburgert készítenék.
Gyorsan elkészült, egyedül a tészta kelesztése vesz el némi időt, de az idő alatt végezhetjük egyéb dolgainkat.
Mondhatom alíg győztem kivárni, hogy beleharaphassak, olyan kíváncsi voltam mit alkottam.
Az íze... pont mint amilyennek szerettem volna.
Sajtburger ízű!
Se több, se kevesebb...

Hozzávalók

A tésztához: (25 cm-es)

  • 20 dkg liszt
  • 2 kk. szárított élesztő
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1,5 dl langyos víz
  • csipet cukor
  • 1 kk só


A feltéthez:

  • 1 ek. ketchup
  • 1 tk. mustár
  • 1 ek. majonéz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg darált hús
  • 2 csemege uborka apróra kockázva
  • 10 dkg reszelt cheddar sajt

  • őrölt bors 

Elkészítés

1.
Elkészítjük a tésztát.
A lisztben egyenletesen elkeverjük az élesztőt, cukrot, valamint a sót. Hozzáöntjük az olívaolajat, aztán apránként adagolva a langyos vizet.
Sima, egynemű tésztává dolgozzuk össze.
Tiszta konyharuhával letakarva 1 órát kelesztjük langyos helyen. 

2.
A feltéthez a darált húst pici olajon lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
Félretesszük. 

3.
Az alaphoz összekeverjük a ketchupot, majonézt és a mustárt.
Belekeverjük a finomra vágott hagymát is.
Kevergetve kissé összemelegítjük. 

4.
Miután a tészta megkelt, lisztezett deszkán kör alakúra formázzuk, széleit körben picit visszahajtogatjuk, hogy pereme legyen. 

5.
Megkenjük az alappal.
Megszórjuk a sajt felével, erre jön a pirított darált hús, aztán az uborka, végül a sajt másik fele.
Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. 

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el