Tejberizses rétes
2016.12.01
Finom citromos, krémes rizstöltelék, ropogós tésztában.

Hozzávalók
- 1 csomag (8 réteslap)
A töltelékhez:
- 30 dkg rizs
- ízlés szerint cukor
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 4 dl víz
- 6 dl forró tej
- 1 tk. vanília kivonat
- 10 dkg mazsola
- 1 ek. vaj + 10 dkg a kenéshez
Elkészítés
1.
A rizst feltesszük főni a vízben, a cukorral és egy csipet sóval.
Amikor már kezdi elfőni a vizet, hozzáöntjük a forró tejet.
Beletesszük a citromhéjat, és a vaníliát.
Időnként megkeverve puhára, sűrűre főzzük.
A végén belekeverjük a mazsolát, valamint 1 evőkanál vajat.
Lehűtjük.
2.
A réteslapokat ketté osztjuk, 4-4-et teszünk egymásra.
Elosztjuk rajtuk a rizst és feltekerjük.
3.
Vajjal kikent tepsibe tesszük, majd a tetejét és oldalát is lekenjük olvasztott vajjal.
4.
Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

