Tejberizses rétes

2016.12.01

Finom citromos, krémes rizstöltelék, ropogós tésztában.

Hozzávalók


  • 1 csomag (8 réteslap) 


A töltelékhez:

  • 30 dkg rizs
  • ízlés szerint cukor
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 dl víz
  • 6 dl forró tej
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 10 dkg mazsola
  • 1 ek. vaj + 10 dkg a kenéshez 

Elkészítés

1.
A rizst feltesszük főni a vízben, a cukorral és egy csipet sóval.
Amikor már kezdi elfőni a vizet, hozzáöntjük a forró tejet.
Beletesszük a citromhéjat, és a vaníliát.
Időnként megkeverve puhára, sűrűre főzzük.
A végén belekeverjük a mazsolát, valamint 1 evőkanál vajat.
Lehűtjük. 

2.
A réteslapokat ketté osztjuk, 4-4-et teszünk egymásra.
Elosztjuk rajtuk a rizst és feltekerjük.

3.
Vajjal kikent tepsibe tesszük, majd a tetejét és oldalát is lekenjük olvasztott vajjal. 

4.
Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk. 

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el